Het klinkt prehistorisch, maar geloof me hier heb je iets aan als leider!
27 januari 2022 

Het klinkt prehistorisch, maar geloof me hier heb je iets aan als leider!

Wat ik nu ga vertellen klinkt oud en prehistorisch, maar ik gebruik dit voorbeeld even om hiermee het verschil aan te geven.

Toen ik zestien jaar geleden startte in mijn eerste leidinggevende functie, hadden we gewoon een vaste telefoonlijn, kwamen de opdrachtbevestigingen via de fax binnen en had ik geen mobiel van de zaak.Ik heb je gewaarschuwd 😂 , maar ik loop dus al even mee als leidinggevende 😉

In vergelijking met nu waren die tijd waren de kaders heel duidelijk. Je werkte altijd op kantoor, iedereen begon op dezelfde tijd en wanneer je weer thuis was, was werk dus ook echt klaar. Voor een leidinggevende heel overzichtelijk en duidelijk. Ik durf ook wel te stellen dat er in die tijd meer sprake was van hiërarchie, waardoor een leidinggevende bepalender was in wat er gebeurde.

In de tijd waarin we nu leven, is dit heel anders. De nieuwere generaties verlangen meer vrijheid en flexibiliteit en het werkende leven wordt veel meer geïntegreerd in het privéleven. Daarbij ligt de focus nu ook meer op ontwikkeling, groei en ambitie, terwijl men jaren geleden – en dan bedoel ik nog vóór mijn tijd – rustig veertig jaar bij een bedrijf bleef werken.

Zaak dus dat je als leidinggevende niet stil gaat zitten. Leidinggeven is niet één kunstje steeds opnieuw uitvoeren. Het is blijven bewegen en ontwikkelen. Nu het niet meer zo vanzelfsprekend is dat mensen tien jaar of langer bij je blijven werken, is het zaak dat je waarde biedt, dat jij een leidinggevende bent die hen verder brengt.

Binnenkort starten we weer met het programma Succesvol Leiding geven. Hét 1-op-1 programma voor leidinggevenden die zich willen ontwikkelen tot een (nog) beter leider.

De wachtlijst is inmiddels geopend en er is plek voor 15 deelnemers. Als je op de wachtlijst staat ontvang je alle informatie over dit programma (je zit nog nergens aan vast) en de mogelijkheden.

Schrijf je in voor de wachtlijst

Goed om mee te bewegen met veranderende tijden, veranderende generaties en teams, maar zorg dat je altijd dichtbij jezelf blijft. Dat je af en toe je plan aan moet passen of dat er verandering nodig is, is part of the deal. Zorg er alleen wel voor dat je het weer inricht op een manier die bij jou past en waar jij blij van wordt. Happy Leader = Happy team!

-RomildeOver de schrijver
Reactie plaatsen