MIJN EERSTE LEIDINGGEVENDE FUNCTIE
Het is inmiddels 15 jaar geleden dat ik voor het eerst (officieel) een leidinggevende functie ging bekleden. Tussen de regels door had ik dit al eerder gedaan in bijbaantjes, iets met de aard van het beestje, maar toen dus echt officieel. Een functie waar ik naar uit keek en heel veel zin in had. Wat ik even over het hoofd zag is, positief als ik ben, waren de hobbels die ik tegen zou komen op mijn weg. De eerste kwam ik al snel tegen. Voordat ik aan deze functie begon was ik namelijk onderdeel van een team, het team dat ik nu mocht gaan aansturen. Niet iedereen in mijn team vond dit makkelijk te accepteren waardoor er onrust ontstond en ik eigenlijk geen idee had wat ik hiermee aan moest. Uiteindelijk is het goed gekomen, maar ik ben in mijn weg hiernaar toe wel van links naar rechts gegaan. Ik probeerde heel veel verschillende dingen uit waardoor ik de juiste focus miste. Die focus in combinatie met het juiste doel en jouw persoonlijke voorwaarden zijn essentieel voor jou als leidinggevende om te slagen met je team. Het is mijn missie om jou als leidinggevende de juiste handvatten mee te geven zodat je structureel succesvol kunt zijn in je rol. En dat je deze weg dan ook sneller en met de juiste focus bewandelen dan ik destijds ;-)!
Over de schrijver
Reactie plaatsen